Bitcoin Analyst PlanB Predicts New Highs Faster Than Expected

Ünlü kripto para analisti PlanB, Bitcoin‘in (BTC) birçok kişinin inandığından daha hızlı yeni zirvelere ulaşacağını öne sürdü. PlanB, Bitcoin için uzun vadeli piyasa döngülerini madencilerin ödüllerini yarıya indiren halvingler (yarılanmalar) temel alarak tahmin etmeyi amaçlayan stok-akış (S2F) modeli hakkında yeni ayrıntılar paylaştı.

Analizlerinde renk kodlu noktalar kullanarak bir sonraki halvinge kadar olan ayları gösteren PlanB, bu göstergenin tarihsel olarak her halving dönemiyle örtüşen potansiyel boğa koşuları için zaman bazlı bir gösterge olduğunu belirtti. Önceki döngülerden yola çıkarak, PlanB’in belirttiğine göre yakında 60.000 dolarlık bir ralli başlaması muhtemel.

PlanB, ayrıca bir sonraki halving sonrası yaklaşık 532.000 dolarlık bir potansiyel fiyat tavanının söz konusu olabileceğini öne sürdü. Üst düzey analist, Bitcoin fiyatının 2024 Nisan’ında yine yükseleceğini beklediğini ve bu yeni çizgiye doğru hızla 532.000 dolara çıkabileceğini öngördüğünü ifade etti.

PlanB, sosyal medya platformu X üzerinde takipçileri ile bir grafik paylaşarak, her halving sonrası BTC’nin çoğunlukla dağıtıldığı fiyat aralığını gösterdi. BTC’nin dağıtım aralığının tarihsel eğilime göre alt sınırının yaklaşık dört katı kadar yüksek olduğunu belirterek, önde gelen kripto para biriminin gelecek yıllarda yarım milyon doların üzerine çıkabileceğini iddia etti.

Daha önceki boğa koşularından çok daha patlayıcı olabileceğini öne süren PlanB, 2021 dönemini etkileyen çeşitli makro faktörlerin, örneğin Covid-19’un, gelecek dönemi de etkileyebileceğini düşünüyor ve BTC’nin önümüzdeki dört yıl boyunca çoğunlukla 65.000 ila 524.000 dolar aralığında transfer edilmesi ihtimaline şaşırmayacağını ifade ediyor.

You can follow our news on Telegram, Twitter ( X ) and Coinmarketcap
Disclaimer: The information contained in this article does not constitute investment advice. Investors should be aware that cryptocurrencies carry high volatility and therefore risk, and should conduct their own research.